Новини

image00005
20 мар.: Премиера на “Първобит-но” – спектакъл без думи, създаден от хартия

,,Първобит-но” е авторски, невербален спектакъл. Той е базиран върху първобитни митове, легенди и ритуали. Премиерата му е на 2 март,…

Приказка за мъртвата царкиня
19 мар.: Новото театрално бижу на София – независимото I AM Studio

На най-театралната софийска улица – “Георги С. Раковски“ има голяма черна врата. Обичайно хората влизат през нея, за да стигнат…

tsarkinia
vs
01 ное.: „Всички малки светлини” – когато театърът не е просто художествена измислица

Попитана какво иска да постигне с текста си, авторката отговаря, че се надява да помогне за осъзнаването на личната и социална трагедия, свързана със сексуалната експлоатация.

B736DD81-15CE-4798-B957-D7AA8F7E7A44
01 ное.: Касиел Ноа Ашер, Йордан Славейков и Неда Соколовска с премиери в I AM Studio

Различни и вълнуващи са премиерите в I AM Studio (Ай Ем Студио). Пространството се намира в центъра на културния живот в столицата – на ул. „Георги С. Раковски“, 149. Програмата за ноември е с цели 16 заглавия, с начален час 19.30.

embrion
01 ное.: Театър: “Ембриони” на Йордан Славейков

От чисто театрална гледна точка това е едно много семпло и сурово представление. Трае около час – без декори, без театрални ефекти, само с един мъж и една жена на сцената, разказващи истории.

razbivane
06 окт.: „Разбиване“ от Нийл Лабют за три човешки истории

Знаковата пиеса “Разбиване” засяга съществени теми, които са актуални и важни. Пиесата се състои от три миниатюри, очертаващи лицата на злото, прикритата жестокост и тоталното отсъствие на човещина и съпричастност.