I am studio

“Ай Ем Студио” ЕООД е основано през 2015г, с цел създаване и развитие на ново артистично пространство и предоставяне на разнообразни възможности за изява, предимно на свободно практикуващи артисти и организации.

Мисия

Нашата независима сцена изследва нови територии в областта на театъра, представяйки на публиката бутикови и алтернативни постановки.

“Ай Ем Студио” приема за своя мисия театърът, който се ангажира със сериозни послания и търси път към публиката, без да допуска художествени компромиси. Не случайно слоганът на нашата организация гласи:

“Ай Ем Студио – театър за съвременна драматургия”

Фокусираме се върху поставянето на текстове от съвременни европейски и световни автори, които отразяват съвременни проблеми, но и възпитават в ценности. Целта ни е да можем да откликнем на нуждите на възможно по-широк кръг аудитории, като залагаме на жанрово разнообразие и мултидисциплинарност.

  • “Ай Ем Студио” се намира в центъра на културния живот в столицата – на ул. “Георги С.Раковски”, 149 и има предимството да е единственото независимо пространство за театър на улицата на театрите в София.
  • Паралелно с театралната си дейност, пространството се използва също за изложби, прожекции на филми, представяния на книги, фотосесии и други.

„Публиката много се вълнува, когато влезе в I AM Studio. То е хем уютно, хем дава много различни пространства, в които може да се играе. Публиката усеща тръпката на мистериозното, тайнственото и неочакваното.“

Касиел Ноа Ашер, режисьор на „Нощта на покера“ и „Обещанието“

Екип

Камелия Хатиб

Камелия Хатиб е актриса и основател на I AM Studio. Завършва УНСС, специалност “Икономика на търговията” и НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” в клас проф. Пламен Марков, специалност “Актьорство за драматичен театър”. Учи магистратура „Мениджмънт в сценичните изкуства и индустрии“ в НАТФИЗ. Актриса е в ДКТ „Иван Радоев“, гр. Плевен. Участва в редица филмови и рекламни продукции.

e-mail: kameliqhatib@gmail.com
тел. 0879858083

Деница Димитрова

PR на I AM Studio. От 8 години работи в сферата на културата, за различни театри и фестивали.

„Ако нашата улица Раковска е Бродуей, то такива местенца като I AM Studio са софийския Off-Broadway. Артистите се отърсват от някакво лустро, което имат като всеки един голям артист, защото големите правят това – от Бродуей си взимат „почивка“ и отиват за известно време на Off-Broadway. Ние като артист, творци и хората, с които работим имат нужда от това.“

Йордан Славейков, режисьор на „Виктория“ и „Ембриони“

Програма

Програмата на I AM Studio ежемесечно представя между 10 и 15 заглавия на български и чуждестранни автори. Може да закупите билети онлайн от нашия сайт или на място.

Репертоар

Репертоарът на I AM Studio показва артисти от независимата театрална сцена или такива, които са се заели да покажат нещо уникално и различно от това в държавните театри.